Marijke
Storm

Marijke Overdorp

Mijn naam is Marijke Overdorp, oprichter en eigenaar van Marijke Overdorp Vertalingen—MOVE   

Als kind was ik al gefascineerd door de Engelse taal en cultuur. Dit leidde er al snel toe dat ik Engelse lessen ging volgen die op mijn lagere school werden aangeboden. Een prachtig begin van een leven lang leren.

Nadat ik mijn diploma van de middelbare school in ontvangst had genomen, ben ik Engels en Frans gaan studeren aan de Vrije Leergangen van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Dit was een zeer goede, gedegen lerarenopleiding waar de passie voor het Engels nog meer werd aangewakkerd. De ontvangst van mijn akte was één van mijn eerste stappen op weg naar mijn lange onderwijs- en vertaalcarrière.

Niet tevreden met alleen lesgeven en uitermate nieuwsgierig naar hoe ik mijn carrière kon aanvullen, ben ik de opleiding tot vertaler Engels gaan volgen aan de Hoge School voor Tolken en Vertalen.  Diploma op zak, klaar zou je denken. Omdat ik nooit uitgeleerd ben, heb ik ook een universitaire studie gevolgd aan de Universiteit van Leiden.  Tot op de dag van vandaag blijf ik mezelf ontwikkelen door aanvullende cursussen te volgen. Zo kan ik optimaal presteren voor mijn klanten.

Mijn studies, opgedane werkervaring, wilskracht, gevoel voor taal en cultuur en liefde voor de taal en het volk, heeft geleid tot Marijke Overdorp Vertalingen.
 
Wanneer ik niet bezig ben met een Engelse taaltraining of een vertaling, dan lees ik graag.
Van klassieke literatuur tot moderne horrorverhalen. Verder ben ik een enthousiaste amateur kok en  maak ik lange wandelingen langs het strand met mijn man en onze border collie Storm. Uiteraard heb ik nog meer hobby’s maar ik kom daar lang niet altijd aan toe.

Heeft u een vertaling nodig? Of wilt u uw Engels verbeteren?
Neem dan contact met mij op via
info@marijkeoverdorpvertalingen.nl.
Bellen is ook mogelijk op telefoonnummer: +31 (0)6-361 45 839.